A 2007. 01. szám tartalma:

Tisztelt Olvasónk!

2007-ben a Műanyagipari Szemle immár 4. évfolyama indul a Quattroplast Kft. támogatásával.

2006-ban összesen 51,5 ív terjedelemben jelent meg a folyóirat; a vezető külföldi szaklapokban megjelenő újdonságokat, híreket, eredményeket válogatva és feldolgozva magyar nyelven juttattuk el olvasóinknak. Sokszor foglalkoztunk napjaink „divatos” témáival, az autóipari, az elektronikai, egészségügyi alkalmazásokkal, a biopolimerekkel, a fa-műanyag kompozitokkal és a nanoanyagokkal. A 2006. évi 3. számunkban szinte kizárólag a műanyagok autóipari alkalmazására vonatkozó cikkeket ismertettünk.

A „Fiatal fórumá”- ban három fiatal kutató publikációját jelentettük meg.

2007-ben újdonságként kínáljuk előfizetőinknek a folyóirat elektronikus változatát, amely immár lehetővé teszi a szövegben előforduló szavak (tehát nemcsak a tárgyszavak) alapján történő keresést, és így pillanatok alatt kiválogathatják az Önöket érdeklő cikkeket. Ennek előfizetési díja: 40 000 Ft+ÁFA, azaz a nyomtatott folyóirat előfizetési díjának a duplája. Reméljük sokan élnek majd ezzel az új lehetőséggel.

Másik újdonságunk a műanyagos szavak (magyar–angol–német) szótárának megjelentetése, amelyet munkatársunk több forrás felhasználásával állított össze. A szótár nyomtatott formában részletekben jelenik meg, de hamarosan megtalálhatják a Szemle elektronikus változatában is „igazi” szótárként, keresési funkcióval ellátva.

Bíztatjuk olvasóinkat, hogy munkánkkal kapcsolatos véleményüket, javaslataikat osszák meg velünk, hogy 2007. évi lapszámaink minél érdekesebb, a hazai ipar szakembereit segítő tartalommal jussanak el Önökhöz.

Budapest, 2007. január 25.

Üdvözlettel: a Szerkesztőbizottság és a Kiadó

TARTALOM

MŰANYAGFAJTÁK ÉS KOMPOZITOK

MŰANYAGOK TULAJDONSÁGAI

MŰANYAGOK FELDOLGOZÁSA

MŰANYAGOK ALKALMAZÁSA

MŰANYAGOK PIACI HELYZETE

MŰANYAGOK ÉS A KÖRNYEZET

MŰANYAG FÉLKÉSZ TERMÉKEK

Műanyagipari szótár:


Szabadon olvasható e-cikkek 2007:

Egy évnél régebbi cikkeink mind ingyenesen olvashatóak. Kattintson egyszerűen a kívánt lapszámra, majd a jobb oldalon a kívánt cikk címére.
Év / szám: